0
  • Над 16 години опит
  • Разнообразен асортимент
  • Качествени тапети
  • Реални наличности
  • Опростен процес по онлайн поръчки
  • Доставка само за 1 ден
  • Отговорност и коректност
  • Физически магазини - закупуване на място
  • Професионални консултации

Лепене на Фототапети A&G CREATIVE collection

Фототапети A&G CREATIVEcollection

Инструкции за поставяне:

За залепянето на фототапета ще са необходими:

-          Лепило, което ще намерите вътре в опаковката; Внимание!:  ако отворите кутията само от едната страна може да не намерите веднага лепилото, за това свалете и двете капачки на цилиндричната кутия и  потърсете малкото пакетче с бял прах/гранули/.

-          Съд, в който да разбъркате лепилото;

-          Четка за мазане на лепилото;

-          Валяк за заглаждане;

-          Макетен нож за рязане на ръбовете;

-          Молив , ролетка и нивелир за измерване и разчертаване  на отвеси на стените;

-          Основа (маса)  върху, която да намажете фототапета с лепило.

1.Подготовка на основата:

Основата трябва да е чиста , суха , обезпрашена  и без ръждиви или мазни петна, без остатъци от стари тапети или бои. Замърсените повърхности измийте с вода и подсушете.

-          Гладка, най- добре шпаклована с гипсова шпакловка стена, грундирана с лепилен грунд (лепило за тапети + вода в съотношение 1:1) След грундиране трябва да изминат поне 12часа преди лепенето на фототапета.

-          Със средно попиващи свойства, ако е нужно да се обработи с дълбоко проникващ  грунд, за да се предотврати  бързото попиване на лепилото в стената.

Внимание!: Много лоши последици има залепването на фототапети  върху :

-          прясно измазани стени /трябва да мине технологично време за изсъхване в дълбочина/

-          варови основи, варови латекси, стари бои с неизвестен произход

Внимавайте с такива стени , при намокряне с лепило, те излъчват химичен състав , който гори материите , обезцветява  фототапетите и прави петна.

 2.Подготовка за лепене:

В опаковката на фототапета ще намерите пакетче с бял прах/гранули/Това е  лепилото. Прибавете го към толкова литри литра хладка/студена/ вода ,колкото е написано на пакетчето.Важно е рецептата да се спази точно. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Изчакайте 30мин. докато лепилото стане готово за използване. Разбъркайте отново преди да започнете да лепите фототапета.

 3.Залепване на фототапета:

Преди да започнете лепенето, подредете фототапета на пода или на маса, така че да съвпаднат детайлите на изображението. След това маркирайте с молив на стената отвесни линии според  размерите на фототапета.  Намажете с лепило част (панел) 1 от фототапета, като намажете обилно краищата му. Оставете намазаната с лепило част 3 мин. да омекне. Препоръчваме ви да започнете лепенето от  левия среден панел на фототапета. Поставете част(панел) 1 на стената, съобразено с отвесите, които отбелязахте на стената. Притискайте фототапета към стената, с валяк от центъра към краищата му. В много горещи дни или затоплени стени е желателно да се нанася лепило в много тънък слой и на стената.

Ако вашият фототапет се състои от повече части(панели), ги мажете една по една, както е описано по-горе.

Важно! Важно е всеки лист да престои едно и също време с лепило/но не повече от 3минути/, за да се разтегнат всички листи еднакво и за да нямате проблем при напасването на шарките. След намазване с лепило, хартията се отпуска с около 1,5 ~ 2 сантиметра.

Залепяйте частите(панелите) една до една, избягвайки препокриване/застъпване. Изгладете залепената част с валяк от горе до долу и изтласкайте въздуха от центъра към краищата. Ако частта(панела) е поставена неправилно - бързо и внимателно го отлепете и поставете на правилното място. Когато фототапета е залепен, отстранете попадналото върху него лепило с влажна  и чиста кърпа, до като лепилото е влажно.                                       

Когато всички части(панели) на фототапета изсъхнат добре, краищата им могат да бъдат подрязани с макетен нож.

4. Съхнене на фототапета:

Фототапетът трябва да изсъхва бавно, за да остане в разтегнатото си състояние.

Внимание: Бързото съхнене ще доведе до свиване на панелите и отваряне на снадката и разкъсване на фототапета. За това работете при постоянна стайна температура, избягвайте течение (през лятото не отваряйте прозорците, през зимата - затопляйте умерено, обдухване от климатици, вентилатори или печки е недопустимо).

Внимание! Неприятната миризма на полимера, която може да усетите, след като отворите фототапета не означава, че той не е годен за използване. Миризмата не е опасна и е част от технологията на изработка. След поставянето на фототапета върху стена, миризмата изчезва от 7 до 10 дни, в зависимост от климатичните условия.       

 Насладете се на новата си интериорна декорация!         


0889565038Чрез използването на този сайт, вие приемате “Политиката за поверителност